Jadłospis
przedszkola
11-15.12.2017

 
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
chleb mieszany z masłem, dodatki: gzik ze śmietanką, rzodkiewką i szczypiorkiem, plasterki wątrobianki wędzonej,pomidorek,dżem i ketchup,kakao, herbata owocowa, woda (1,4,)bułka i chleb wieloziarnisty
z masłem, dodatki: sałatka z tuńczyka, jajka , ogórka małosolnego i szczypiorku, ogórek zielony,dżem i ketchup,bawarka,
herbatka owocowa, woda (1,2,3,4)
chleb mieszany z masłem,dodatki: kiełbasa wieprzowa, żółty serek, ogórek małosolny,dżem i ketchup,kawa inka herbatka owocowa, woda (1,4,8,9,10)bułka i chleb IG z masłem, dodatki: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, żółty serek, ogórek małosolny,dżem i ketchup,kakao, herbatka owocowa, woda (1,4,8,9,10)chleb mieszany z masłem, dodatki: mleko z płatkami kukurydzianymi, serek puszysty z czosnkiem, zielony ogórek,rzodkiewka,
dżem i ketchup, herbatka owocowa, woda,(1,2,4)
Zdrowa przekąska
gruszka w ćwiartkach, ciasteczka wielozbożowe b/c,
woda

jogurcik truskawkowy (wyrób własny) , wafle orkiszowe,
mix bakalii: słonecznik, morela suszona, rodzynki, woda (4,10)
cząstki bananów i pomarańczka, pałeczki kukurydziane, orzechy laskowe, wodakisiel truskawkowy, śmietanka, wafle ryżowe ze słonecznikiem, morela suszona, woda (4)kolorowy talerz warzyw:pomidorek, żółta papryka, ogórek kiszony, woda

I obiad
żurek śląski z biała kiełbaską i ziemniaczkami, wafle zbożowo-ryżowe, sok świeży jabłko-truskawka, woda (5,8,9)krem z zielonego groszku na kurczaku, śmietana ukwaszona, pestki dyni,sok świeży jabłko-wiśnia, woda (4,5)zupka ogórkowa na wieprzowinie, śmietanka, koperek, chrupki kukurydzianki, herbatka z pokrzywy, woda (4,5)zupka ziemniaczana na rosole z kurczaka, zielona pietruszka,
jabłuszko w ćwiartkach, herbatka z miodem i cytrynką, woda (5)
zupka pomidorowa na kurczaku
z lanymi kluseczkami, zielona pietruszka, sok świeży jabłko-gruszka, woda (1,2,5)
II obiad
makaron w sosie pomidorowym, jajko w ćwiartkach, pół banana, herbatka koperkowa , woda (1,2,4)kurczak w sosie chrzanowym, ziemniaczki, koperek, marchewka na parze, sok świeży jabłko-gruszka, woda (1,2,4,5)naleśniki z dodatkami : powidła i konfitura wiśniowa, serek waniliowy, cukier, sok świeży jabłko-malina, woda (1,2,4)gulasz wieprzowy w aksamitnym sosie , kasza bulgur na sypko, surówka wielowarzywna, herbatka koperkowa, woda (4,5)
pyrki z gzikiem po poznańsku (rzodkiewka, szczypiorek, śmietanka) , wafel kukurydziany,
herbatka z dziurawca, woda (4)