Jadłospis
przedszkola
13-16.11.2018

 
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
bułeczka i chleb żytni bez drożdży z masłem, dodatki: sałatka z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, kiełbasa krakowska , ogórek zielony, bawarka, herbata owocowa, woda (1,2,3,4,8,9)bułeczka i chleb razowy z masłem, dodatki : jajko w plasterkach, serek żółty, pomidorek, ogórek zielony, szczypiorek, kakao, herbatka owocowa, woda (1,2,4)bułeczka i chleb razowy z masłem, dodatki :szyneczka z kurcząt, serek żółty, pomidorek, ogórek zielony, szczypiorek, sałata rukola, kakao, herbatka owocowa, woda (1,4,8,9)bułeczka i chleb razowy z masłem, dodatki: płatki kukurydziane na mleku, szyneczka drobiowa, zielony ogórek, rzodkiewka, herbatka owocowa (1,2,4)
Zdrowa przekąska
kisiel truskawkowy, śmietanka,
ciasteczka owsiane, sok pomarańczowy, woda (1,4)
deser mleczno-czekoladowy Zuzia, mus truskawkowy, wafle naturalne ryżowe, woda (1,4)talerz warzyw : sałata roszponka, pomidorki, ogórki kiszone, rzodkiewka, woda pieczywo chrupkie jaglano-kukurydziane, borówka z gruszką, soczek pomidorowy
I obiad
krupnik na wędzonce z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką,
chrupki kukurydzianki, jabłuszko w ćwiartkach, herbata z pokrzywy, woda (5,8,9)

zupka jarzynowa z słodkiej kapusty na kurczaku, koperek, sok świeży jabłko-rabarbar, woda (5)
rosolnik z kaszką manną , zielona pietruszka, owoc sezonowy, herbatka z miodem i cytrynką, woda (1,2,5)krem z brokułów z makaronikiem alfabet i śmietanką, sok świeży jabłko-rabarar, woda (1,2,4,5)
II obiad
makaron w sosie pomidorowym, jajko w ćwiartkach, wafle zbożowo-ryżowe, sok świeży jabłkowy, woda (1,2,4)kasza jęczmienna na sypko, risotto z mięsa wieprzowego, ogórek kiszony w paskach, herbatka z pokrzywy z pigwą, woda (1)indyk w sosie chrzanowym, ziemniaczki, koperek, fasolka i marchewka na parze, sok świeży jabłko-gruszka, woda (4,5)jajecznica, ziemniaczki duszone, koperek, szpinak i mix warzyw na parze, sok świeży jabłko-truskawka, woda (2,4)